Loading

2026-013 Akaryakıt, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerde Uygulanan ÖTV Tutarları Yeniden Belirlendi.

07 Ocak 2026

(Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

      

2026/013

07.01.2026

 

Konu: Akaryakıt, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerde Uygulanan ÖTV Tutarları Yeniden Belirlendi.

 

31.12.2025 Tarih ve 33124 Sayılı 5’inci mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 10799 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listede yer alan akaryakıt ve akaryakıt harici petrol ürünleri ile (III) sayılı listede yer alan tütün mamulleri ve alkollü içeceklerde geçerli olan asgari maktu ÖTV tutarları arttırıldı.

 

2026 yılının ilk altı ayında yurt içi üretici fiyat endeksi esas alınarak yapılması gereken ÖTV artışının yapılmamasına ilişkin düzenlemenin ve listelerin yer aldığı Karara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/12/20251231M5-5.pdf

 

Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla.

Yöntem Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.

PDF

paylaş

Mali Açıklamalarımıza Ulaşın

Güncel mali açıklamalardan haberdar olmak için kaydolabilirsiniz...